Γενικά Δράσεις Πολιτιστικές δράσεις

Μουσείο Σύγχρονης τέχνης – Πινακοθήκη “Κωνσταντίνος Ξενάκης”

Την Τετάρτη 10 Απριλίου η Γ’ λυκείου του ΓΕ.Λ. Πεντάπολης, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης, γνώρισε από κοντά τις δημιουργίες του σπουδαίου εικαστικού Κ. Ξενάκη. Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης», που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Πάρκο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά), μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε η κ. Κασσάνδρα Γρουτίδου, την οποία ευχαριστούμε για την προσαρμοσμένη στο γνωστικό επίπεδο αλλά και στα ενδιαφέροντα της νέας γενιάς προσέγγιση της σύγχρονης τέχνης και του πολιτικοκοινωνικού προβληματισμού του ζωγράφου. Ευχαριστούμε, επίσης, τον κ. Χρ. Παπανικολάου, υπάλληλο του Μουσείου και τον κ. Γ. Αραπάκη, του τμ. Τουρισμού του Δ. Σερρών.

Το Μουσείο διαθέτει 171 πρωτότυπα έργα τέχνης και είναι μοναδικό στο είδος της ατομικής έκθεσης – πινακοθήκης. Αξίζει να το επισκεφτούμε όλοι! https://mcx-serres.gr/

xenaki

‘Αλλωστε, η μαθητεία στην ελευθερία και η ενίσχυση της προσωπικής θέσης απέναντι στο σύγχρονο γίγνεσθαι, όλα μέσα από την Τέχνη, μπορούν να αποτελέσουν ένα ασφαλές μονοπάτι για την προσωπική ωρίμανση.