ΠρόσκλησηΑγιασμός
Ανακοινώσεις Κοινωνικές δράσεις

Καλή Σχολική χρονιά!

Σας καλωσορίζουμε στο Γενικό Λύκειο Πεντάπολης! Το σχολείο μας βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο των Δαρνακοχωρίων σε μικρή απόσταση από την πόλη των Σερρών, ανήκει στον ιστορικό Δήμο του Εμμανουήλ Παπά και στεγάζεται σε ένα μοναδικό στην περιοχή νεοκλασικό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι στόχοι μας

Πιστεύοντας βαθιά στην Πλατωνική ρήση ότι «η παιδεία είναι φλόγα ψυχής» έχουμε θέσει ως αποστολή μας τη δημιουργία ενός σχολείου που να δείχνει το δρόμο που θα βαδίσουν οι μαθητές, που θα ενισχύει την κριτική τους σκέψη, θα καλλιεργεί τη δημιουργική και συνθετική τους ικανότητα, θα αναπτύσσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τις θετικές τους στάσεις απέναντι στις πανανθρώπινες αξίες. Όραμά μας είναι ένα σχολείο συνεργασίας με τους γονείς των μαθητών, ανοικτό στο μέλλον και την ευρύτερη κοινωνία, ευαίσθητο δέκτη των προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων της τοπικής κοινωνίας.

Ο ιστότοπος

Σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι να διευκολύνει την πρόσβαση όλων στην πλούσια σχολική ζωή, αλλά κυρίως να επιτρέψει σε μαθητές και καθηγητές να συνδιαμορφώνουν ενεργά και από κοινού το δημόσιο προφίλ του σχολείου, με τα όπλα που προσφέρει η νέα τεχνολογία.