open day
Γενικά Δράσεις Εκδηλώσεις Κοινωνικές δράσεις

Open day- 19-04-2024

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 το Λύκειο Πεντάπολης υποδέχτηκε τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Ν. Σουλίου και του Γυμνασίου Αγίου Πνεύματος για την γνωριμία τους με το χώρο του Λυκείου με σκοπό την ομαλή μετάβαση μεταξύ των σχολείων. Η επονομαζόμενη και “Open Day” – “Ημέρα Ανοικτού Σχολείου” περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες γνωριμίας και εξοικείωσης τόσο με τον χώρο όσο και με τους ανθρώπους του Γενικού Λυκείου Πεντάπολης.


IMG 4347

Δράση Γνωριμίας και Ice breaking με θεατροπαιχνίδια. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αμπατζή Ευαγγελία, Μπότσιου Βασιλική. Επειδή η επικοινωνία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος και θερμής ατμόσφαιρας αποδοχής, ιδιαίτερα για τους εφήβους, τα θεατροπαιχνίδια συνύπαρξης που εφάρμοσε η κυρία Μπότσιου ήταν προαπαιτούμενη ενδοσχολική δράση για την υλοποίηση της ημέρας του Ανοικτού Σχολείου. Τελειόφοιτοι μαθητές των Γυμνασίων πέριξ του ΓΕ.Λ.Πεντάπολης – άγνωστοι στο μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ τους- έγιναν μια παρέα, έδωσαν τα χέρια, έπαιξαν κινητοποιώντας το σώμα, το μυαλό και την ψυχή τους υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του θεατρικού Ομίλου του σχολείου μας.


Δράση «Ξενάγηση – Δράσεις και Προγράμματα στο ΓΕΛ Πεντάπολης» Υπεύθυνοι καθηγητές: Ι. Σαριμπαλίδης, Χ. Αγγελίδης, Κ. Τζώγα Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης των δύο Γυμνασίων ξεναγήθηκαν στους χώρους του διδακτηρίου (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώροι γυμναστικής και κοινόχρηστοι χώροι), ενώ ενημερώθηκαν συνοπτικά για τον τρόπο λειτουργίας του Γενικού Λυκείου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο.

IMG 4346

IMG 4350


IMG 4349

Δράση “Χημειοπροσανατολισμός”. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Καρατσούλη Δήμητρα, Σακατζίδου Θώμη. Οι μαθητές και μαθήτριες αφού πρώτα έκαναν μια σύντομη γνωριμία με το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, στη συνέχεια συμμετείχαν στη δράση “Χημειοπροσανατολισμός” όπου μέσα από ένα παιχνίδι στην αυλή του Σχολείου, έψαχναν να βρουν κρυμμένα στοιχεία σε διάφορα σημεία, προκειμένου να συμπληρώσουν τον περιοδικό πίνακα.


IMG 4331

Δράση «Η πινακοθήκη του ΓΕ.Λ.Πεντάπολης – Ανακαλύπτω έναν πίνακα» Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μπαγανά Θεοδώρα, Τσιαούση Νυμφοδώρα. Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο Γυμνασίων γνώρισαν τη συλλογή πινάκων του Πενταπολιώτη ζωγράφου Βασίλη Τερζή, που κοσμεί το Λύκειο, μέσα από τη σταδιακή, βιωματική προσέγγιση ενός αντιπροσωπευτικού πίνακα. Κατόπιν, στη βιβλιοθήκη του Σχολείου, πειραματίστηκαν αισθητικά, χρωματίζοντας το σχέδιο του ίδιου πίνακα.


Στο τέλος της ημέρας ανοικτών δραστηριοτήτων ( Open Day), που διοργανώθηκε από το Λύκειο Πεντάπολης, σε μια προσπάθεια να έρθει εγγύτερα στους νέους των Δαρνακοχωρίων, οι νεαροί γυμνασιόπαιδες ήταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη για τον χώρο που θα στεγάσει τα νεανικά τους όνειρα τα επόμενα χρόνια.